När vår andra prins kom till oss!

Förlossningsberättelse från min sida
 
19 maj 2016
05.00 vaknar av mensvärk, ligger och känner efter om det bara var några enstaka men nej det fortsätter och gör ondare, äntligen! Var så sjukt leds på att vara gravid och min kropp orkade ingenting, ville bara kunna leka med min stora kille igen och såklart träffa lillebror, så denna smärta var lycka för mig. 
07.00 har varit upp en sväng på toa och druckit vatten, väcker Robin och säger att idag får vi en bebis! 
08.00 Robin fixar Vincent för dagis medan jag ringer förlossningen och säger att det är på gång, är nu ca 5 min mellan värkarna. På förlossningen var det såklart fullt som vi misstänkt! Men dom sa att om ni kommer om en timme så skulle det finnas plats och vi hade ju bestämt att lämna Vincent på dagis innan så det kändes lugnt. Jag sitter i soffan och äter frukost med Vincent mellan värkarna medan Robin packar våra väskor. 
09.00 Robin åker och lämnar Vincent på dagis och handlar lite godis å läsk, jag ringer förlossningen igen och säger att vi kommer in, är nu ca 3-4 min mellan värkarna. 
10.00 sitter vi i bilen påväg in, (glömmer babynestet så vi åker tillbaka och hämtar det) vi sitter i bilen och sjunger mellan värkarna, det gör såklart ont men det är absolut hanterbart. 
10.40 blir vi inskrivna och får ett rum. 
11.00 blir jag undersökt och är då öppen 5-6 cm. 
Efter det får jag lustgas och det hjälper lite men får inte riktigt kontroll på det och tar den alltid försent... Barnmorskan säger då att hon kommer tillbaka och undersöker mig om 1-2 timmar igen och då känner jag bara hjälp! Ska jag ligga och ha såhär ont så länge! 
12.00 kommer hon in igen och undersöker och då är jag öppen 9 cm, tack å lov! Hon vill då att jag ska ställa mig upp eftersom han inte ligger tillräckligt långt ner, jag provar och tar några värkar ståendes men mina ben orkar inte så jag får stå på knä i sängen istället. 
13.00 börjar jag känna tryck nedåt, står fortfarande på knä och det gör sjukt ont! 
13.25 lägger jag mig på sidan med ena benet upp. Jag krystar och skriker och då säger barnmorskan åt mig att trycka istället för att skrika... 
13.33 kommer huvudet ut och han börjar skrika direkt, sen blir det tyst, han får ingen luft, han har armen upp vid kinden och sitter fast, jag trycker och barnmorskan försöker komma in med fingrarna i armhålan för att dra, samtidigt trycker dom på akutknappen för att akutteamet ska komma. 
13.35 kommer han ut och akutteamet kommer in, vi behövde alltså ingen mer hjälp! Barnmorskan masserade hans rygg i ca 30 sekunder och då kommer han igång och jag får upp han på bröstet, helt blå i ansiktet men så fin. 
Så underbart att det äntligen är över och han är här! Behövde inte sy något, tog ett tag innan jag kunde gå på toa men till slut fick vi komma till vårt rum på hotellet. 
Vi ville såklart komma hem dagen efter men lillebror var lite gul så vi var tvungna att stanna, Vincent kom med farmor på eftermiddagen och hälsade på, eftersom vi trott att vi skulle få komma hem så hade vi sagt att dom skulle komma och hämta oss men så blev det tyvärr inte, senare kom farfar, mormor och morfar och hälsade på, Vincent fick åka hem med mormor och morfar så det gick bra ändå, nästa dag kom vi och hämtade han istället! Så underbar känsla att få komma hem. Efter en dusch hemma så kände jag mig som en ny människa.
 
Allt som allt så var det här nog en bättre förlossning än den första, det gjorde ondare denna gång men gick så mycket fortare och nu visste jag ju vad som väntade. 
Två underbara prinsar har vi nu skapat, helt otroligt och vad jag älskar dom! 

RSS 2.0